Näyttöön perustuva työ lasten kasvun tukena – Miten johtaa juurtumista?
Ajankohta Ajankohta: 12/02/2019 Paikka Paikka: Kansalaisinfo, Pikkuparlamentti

Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiön tarkoituksena on tehdä pitkäjänteistä, yli hallituskausien menevää työtä lasten tasavertaisten elinolojen edistämiseksi. Itla ja Suomen Mielenterveysseura yhteistyössä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kanssa ovat levittäneet lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelmassa näyttöön perustuvia psykososiaalisia menetelmiä ja kouluttaneet yli 1.000 menetelmäosaajaa. 12.000 perhettä on saanut tukea ohjelman aikana.

Varhaisen tuen vahvistamiseksi ja työn jatkumiseksi Itla on laatinut kunnille ja alueille implementointioppaan. Päätöksentekijät paikalliselta tasolta valtakunnalliselle tasolle ovat avainasemassa näyttöön perustuvan työn johtamisessa ja juurruttamisessa. Implementointiopas näyttöön perustuvan työn juurruttamiseksi julkaistaan tilaisuudessa.

Tilaisuuden pääpuhuja on professori John Lavis Kanadasta.  Professori Lavis on Department of Health Evidence and Impact -laitoksen professori McMaster yliopistossa. Hän on perustanut ja johtaa McMaster Health Forumia ja Forum+ohjelmaa, joiden tarkoituksena on kehittää tapoja tuoda parasta olemassa olevaa tutkimusnäyttöä päätöksentekoon ja järjestelmätason työhön. Oleellista on myös vuoropuhelu kansalaisten ja sidosryhmien kanssa. Lisätietoja professori John Laviksesta.

 

Aika: 12.2.2019 klo 12-14
Paikka: Kansalaisinfo, Pikkuparlamentti

 

Ohjelma (alustava)

– Tilaisuuden avaa kansanedustaja Aila Paloniemi, Itlan valtuuskunnan puheenjohtaja
– Lapsen puolesta ryhmän puheenvuoro
– Professori John Lavis, McMaster University, Department of Health Evidence and Impact
– Itlan implementointikäsikirja julkaiseminen
– Paneelikeskustelu
Mukana professori John Lavis, Itlan toimitusjohtaja Petri Virtanen, kansanedustaja Sari Raassina (kok.), ylilääkäri Tuire Sannisto, Lasten, nuorten ja perheiden palvelulinja, Tampereen kaupunki. Keskustelua vetävät VTT, kehitysjohtaja Petra Kouvonen ja PsT,
dosentti Taina Laajasalo.

Ilmoittaudu tästä!

 

Huomaa myös seminaari Turussa ma 11.2.2019

Professori Lavista kuullaan myös maanantaina 11.2.2019 Turussa järjestettävässä seminaarissa Informed decisions: How implementation research and knowledge benefit bringing evidence into the practices and strategies of child and family services ?

Aika: Maanantai 11.2.2019 klo 11-16
Paikka: Medisiina D, Lauren 1 -sali (1. krs), Kiinamyllynkatu 10, Turku (Huom. paikka on muuttunut aikaisemmin ilmoitetusta, Mauno Biocity)
Mahdollisuus osallistua etänä.

Ilmoittautuminen: https://konsta.utu.fi/Default.aspx?tabid=88&tap=5822

Kansalaisinfo, Arkadiagatan, Helsinki, Finland

Kirjoitettu 08.01.2019