Kaksi nuorta kadulla selin kameraan.

Tervetuloa oppimaan uutta Teaching Recovery Techniques (TRT) -menetelmän hyödyntämisestä traumojen käsittelyssä! Olitpa sitten TRT-menetelmän konkari tai menetelmän käytöstä vasta kiinnostunut, saat koulutuksesta mukaasi uusia näkökulmia, tietoa ja käytännön vinkkejä.

Ilmoittaudu mukaan

Järjestämme pe 8.11. TRT-menetelmän koulutuspäivän, josta ei kannata jäädä paitsi. TRT-menetelmä on ryhmämuotoinen ja traumareaktioita ennaltaehkäisevä menetelmä, joka parantaa traumasta selviytymistä ja opettaa keinoja traumaoireiden hallintaan.

Suomessa TRT-menetelmää on hyödynnetty muun muassa Ukrainasta sotaa pakoon tulleiden lasten, nuorten ja heidän huoltajiensa traumaoireiden tukemisessa. Menetelmä sopii myös muiden traumojen käsittelyyn esimerkiksi koulussa, sosiaalihuollossa, vastaanottokeskuksessa tai järjestössä.

Nyt järjestettävä koulutus tarjoaa runsaasti perustietoa menetelmästä sekä syventäviä näkökulmia lasten ja nuorten traumojen käsittelyyn. TRT-menetelmän kehittäneessä Children and War Foundationissa työskentelevä vanhempi neuvonantaja Unni Heltne kertoo tarkemmin menetelmän lähtökohdista ja käytöstä.

Pienryhmäkeskusteluissa pääset syventymään TRT-menetelmän ohjaamisen kysymyksiin tai TRT-menetelmän perusteiden kertaamiseen. Iltapäivällä kuulet myös menetelmän käyttöön liittyvistä kokemuksista kouluissa ja asioista, jotka kannattaa huomioida menetelmän soveltamisessa eri yhteyksiin.

Täydennyskoulutus on tarkoitettu lasten ja nuorten kanssa työskenteleville ammattilaisille, jotka kohtaavat työssään traumalle altistuneita lapsia ja nuoria – esimerkiksi opettajille, psykologeille, sosiaaliohjaajille ja kriisityöntekijöille.

Suosittelemme tulemaan paikan päälle, jotta pääset verkostoitumaan ja jakamaan kokemuksia!

Ilmoittaudu mukaan

Ohjelma

8.30–9.00 Aamukahvit

9.00–9.15 Avaussanat, ohjelmajohtaja Marjo Kurki, Itla
9.15–10.00 TRT-menetelmän teoreettinen perusta ja kokemuksia eri kohderyhmillä, vanhempi neuvonantaja Unni Heltne, Children and War Foundation (huom. luentokielenä on englanti, tulkkausta ei ole järjestetty)

10.00–10.15 Jaloittelutauko

10.15–11.00 TRT-menetelmän teoreettinen perusta ja kokemuksia eri kohderyhmillä, jatkuu

11.00–12.00 Lounas

12.00–13.00 Pienryhmät:

  • TRT-ydinelementtien kertaus, TRT-kouluttaja Jenna Kokkola, SPR:n Nuorten turvatalo (suositellaan, jos et ole vielä käyttänyt menetelmää)
  • Syventävä pienryhmä, apulaisprofessori Kirsi Peltonen Turun yliopistosta ja työnohjaaja Kirsti Pekkarinen (tarkoitettu ainoastaan jo ryhmiä ohjanneille)
  • Vanhempien kohtaaminen, opettaja ja TRT-ohjaaja Sanna Niinivaara sekä kriisi-ja perhetyöntekijä ja kriisi- ja traumapsykoterapeutti Lasse Jalonen
    SPR:n Nuorten turvatalo
    (suositellaan, jos olet jo ohjannut ryhmiä tai ryhmäsi on alkamassa)

13.00–14.00 Traumat lasten elämässä, apulaisprofessori Kirsi Peltonen, Turun yliopisto

14.00–14.30 Kahvitauko

14.30–15.10 Suunnitelmallinen implementointi ja adaptointi vaikuttavuuden varmistajana, asiantuntijat Nina MelleniusNoora Seilo ja Jonna Lehikoinen, Itla

15.10–16.00 Kokemuksia TRT-menetelmän käytöstä Suomessa:

  • Kokemuksia TRT-ryhmien toteutuksesta kouluympäristössä, Rohkee- ja Ehjäksi-hankkeiden työryhmät, MLL Uudenmaan piiri
  • Tulevaisuuden näkökulmia, SPR Nuorten turvatalot

Lisätiedot 

Jonna Lehikoinen 
asiantuntija, Itla 
jonna.lehikoinen@itla.fi, puh. 045 787 36903