Kasvun tuki -aikakauslehden uusimmassa numerossa juhlistetaan vielä 10-vuotista historiaa mutta luodaan katse myös tulevaisuuteen. Erilaiset menetelmät ovat vahvasti läsnä ja esille pääsevät myös lasten, nuorten ja perheiden sekä ammattilaisten näkökulmat.
Kasvun tuki -aikakauslehden kahdeksas numero on ilmestynyt. Myös vuoden jälkimmäinen numero juhlistaa Kasvun tuki -toiminnan 10-vuotista historiaa, mutta katsoo myös tulevaisuuteen. Historiakatsauksen jälkimmäisessä osassa kerrotaan muun muassa Kasvun tuki -aikakauslehden alkuvaiheista. Kasvun tuen tulevaisuus nähdään valoisana.
– Tiedolle, jota Kasvun tuessa tuotetaan, on valtavasti tarvetta tällä hetkellä. Eikä kyse ole pelkästään tiedon tarjoamisesta, vaan yhteiskehittämisestä ja vuoropuhelusta hyvinvointialueiden kanssa, kehitysjohtaja Marjo Kurki sanoo historiikissa.
Menetelmiä ja vaikuttavuutta
– Erilaiset menetelmät ovat vahvasti läsnä tässäkin numerossa, lehden päätoimittaja Marko Merikukka toteaa.
Antti Malmivaaran puheenvuorossa käsitellään psykososiaalisten menetelmien vaikuttavuuden arviointia. Anne Karhun, Karoliina Liikalan, Siiri Vuorisen ja Erkko Soinnun puheenvuorossa esitellään Lapset Puheeksi -menetelmän hyötyjä koulussa. Tomi Bergströmin tutkimusartikkelissa käsitellään avoimen dialogin mielenterveyshoitomallia. Sirkku Lähdesmäki, Heli Niemi, Minna Maunula, Heidi Harju-Luukkainen ja Aila-Leena Matthies käsittelevät tutkimusartikkelissaan systeemistä toimintamallia opetus- ja sosiaalialan moniammatillisessa yhteistyössä.
Lasten, nuorten ja perheiden sekä ammattilaisten näkökulmia
Monissa lehden artikkeleissa esille pääsevät lasten, nuorten ja perheiden sekä heidän kanssaan työskentelevien ammattilaisten näkökulmat. Ilkka Virmasalon, Suvi-Sadetta Kaarakaisen ja Anni Kyöstin tutkimusartikkeli tuo esiin nuorten näkemyksiä yksinäisyyden ratkaisuista ja Aino Sarkian väitöskirjaan pohjautuva lektio vanhempien ja lasten kokemuksista taloudellisesta avusta.
Muissa tutkimusartikkeleissa esillä on muun muassa sosiaali- ja opetusalan ammattilaisten sekä terveydenhoitajien näkemykset. Lisäksi lehdessä kerrotaan keinoista väkivallan ehkäisyyn sekä sukupuolidysforian hoidosta.
Ilman vertaisarvioitsijoita ei ole tiedettä
Kasvun tuki -aikakauslehti on mukana tiedeyhteisön yhteisessä #Vertaisarvioin-kampanjassa, joka tekee näkyväksi vertaisarvioitsijoiden mittaamattoman arvokasta työtä tutkimuksen laadunvarmistajana. Olemme mukana, jotta laadukas tutkittu tieto olisi jatkossakin lapsia, nuoria ja perheitä koskevan päätöksenteon perustana.
Lisätietoja
Marko Merikukka
Tiedeasiantuntija, Kasvun tuki -aikakauslehden päätoimittaja
etunimi.sukunimi@itla.fi