Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiön (Itla) Kasvun tuki -aikakauslehdessä julkaistaan psykososiaalisten menetelmien arvioita systemaattisina katsauksina. Järjestämme seuraavan menetelmäarvioiden kirjoittajille tarkoitetun koulutuksen marras-joulukuussa. Ensimmäinen koulutuspäivä järjestetään Teamsissa ja toinen koulutuspäivä lähikoulutuksena Helsingissä.

Kasvun tuki on kansallinen toimija – osa Itlaa. Kasvun tuen tavoite on edistää lasten, nuorten ja lapsiperheiden psyykkistä hyvinvointia lisäämällä tutkimusperustaista päätöksentekoa ja ammattilaisten näyttöön perustuvaa toimintaa. Kasvun tuki -aikakauslehdessä systemaattisina kirjallisuuskatsauksina julkaistavat menetelmäarviot on suunnattu erityisesti sosiaali- ja terveys- sekä sivistyssektorilla toimiville kunta- ja järjestötyön ammattilaisille sekä palvelujärjestelmän tarjonnasta vastaaville päättäjille.

Koulutuspäivät järjestetään maanantaina 20.11. klo 12–16 etäyhteydellä Teamsissa ja maanantaina 4.12. klo 9–16 lähikoulutuksena Helsingissä. Edellytämme osallistumista vähintään jälkimmäisenä päivänä. Koulutuksen pitävät tiedeasiantuntija, FT Marko Merikukka ja asiantuntija, PsM Lotta Heikkilä.

Koulutuksessa opit arvioimaan psykososiaalisten menetelmien vaikuttavuus- ja implementointitutkimuksia ja kirjoittamaan systemaattisia kirjallisuuskatsauksia. Olet hakemamme henkilö, mikäli sinulla on ymmärrystä interventiotutkimuksesta. Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti tohtoreille ja väitöskirjatutkijoille. Muilta katsomme eduksi ymmärryksen tieteellisestä kirjoittamisesta.

Näin koulutusta kommentoi eräs aiempi osallistuja:

“Koulutus oli selkeä eikä pohjatietoa menetelmien vaikuttavuuden arvioinnista tarvinnut. Kouluttajista jäi innostunut ja ystävällinen kuva, aikaa keskustelulle oli riittävästi ja materiaalit sain omaan käyttööni. Lämmin suositus!”

Paikkoja koulutukseen on rajoitetusti. Ilmoitamme valituille mukaanpääsystä viikolla 43. Maksamme katsauksen kirjoittamisesta palkkion koulutuksen käyneille kirjoittajille. Katsausten kirjoittajat valitaan arvioitavan menetelmän ja kirjoittajien aikataulujen mukaan.

Hae koulutukseen 20.10.2023 mennessä täyttämällä Webpropol-lomake.

Lisätietoja:

Lotta Heikkilä, asiantuntija, 040 352 1323

etunimi.sukunimi@itla.fi

Kasvun tuki -aikakauslehti

Tietoa menetelmäarvioinnista