Nuori nutturapäinen nainen ja silmälasipäinen nuorehko mies nauravat läppäreiden äärellä.

Implementoinnin koulutusten tavoitteena on tukea hyvinvointialueita vaikuttavien psykososiaalisten menetelmien implementoinnissa eli suunnitelmallisessa käyttöönotossa. Tarjoamme tietoa käytännönläheisessä muodossa erityisesti johtamisen tueksi.  

Implementoinnin koulutuskokonaisuus koostuu seuraavista osa-alueista: 

  1. Implementointiopas
  2. Teemavarikot
  3. Verkkokurssi
  4.  Webinaarisarja 

Implementointiopas 

Vuonna 2023 julkaistiin päivitetty versio implementointioppaasta ”Miten onnistun implementoinnissa? Opas psykososiaalisten menetelmien vaikuttavaan implementointiin” 

Tutustu implementointioppaaseen.

Katso implementointivideo:

Teemavarikot 

Teemavarikot ovat tunnin mittaisia aamuwebinaareja, joissa tarjotaan tutkittua tietoa käytännön implementointityössä esille nousseisiin kysymyksiin.  

Jokaisella teemavarikolla keskitytään yhteen implementoinnin teemaan syvällisemmin. Aiheeseen johdattaa asiantuntijapuheenvuoro tai keskustelu käytännön toimijoiden ja asiantuntijan välillä.  

Teemavarikoita järjestetään noin kerran kuukaudessa keskiviikkoaamuisin klo 8–9. Ilmoittautumista ei tarvita ja osallistumislinkki löytyy teemavarikoiden sivuilta. 

Tutustu teemavarikoihin.

Verkkokurssi 

Onnistu näyttöön perustuvien menetelmien implementoinnissa -verkkokurssilla opit, miksi ja miten lasten ja nuorten psykososiaalisten menetelmien käyttöönotto- eli implementointiprosessia johdetaan onnistuneesti ja vaikuttavasti.

Kurssi rakentuu implementoinnin EPIS-viitekehyksen vaiheiden mukaisesti, ja voit suorittaa sen omaan tahtiisi. Kaikkien kurssin moduulien suorittamiseen tarvitset yhteensä noin 25 tuntia. Rekisteröidyttyäsi kurssialustalle voit käyttää kurssia myös materiaalikirjastona ja palata videoihin tai materiaaleihein myöhemmin. Kurssin suorittaminen on maksutonta. 

Webinaarisarja 

Marraskuussa 2023 käynnistyi yhteistyössä THL:n kanssa webinaarisarja, joka sisältää neljä webinaaria vuoden 2024 aikana.  

Webinaarisarjan tavoitteena on tukea näyttöön perustuvien menetelmien käyttöönottoa ja juurruttamista lisäämällä implementointiosaamista. Koulutus on suunnattu erityisesti mielenterveys- ja päihdepalvelujen johtajille ja palveluiden kehittäjille. 

Tutustu webinaarisarjaan.

Tervetuloa oppimaan lisää onnistuneesta menetelmien suunnitellusta käyttöönotosta!  

Koulutuskokonaisuuksia kehitetään Sosiaali- ja terveysministeriön rahoittamassa Kansallisen Implementoinnin KI-hankkeessa 2023–2025. 

Lisätietoja koulutuskokonaisuuden sisällöistä saat  

Asiantuntija Annika Heikkinen, Itla, puh. 040 635 9023, annika.heikkinen(at)itla.fi
Kehittämispäällikkö Miia Ståhle, Itla, puh. 040 631 2975, miia.ståhle(at)itla.fi