Nainen tekee töitä tietokoneella. Kasvoja ei näy.

Miten sote-palveluiden vaikuttavuutta voi vahvistaa implementointiin liittyvän tutkimustiedon avulla? Tervetuloa kuulemaan uusista tutkimustuloksista sekä niiden hyödyntämisestä sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa!

Ilmoittaudu mukaan

Tapahtumassa pääset tutustumaan näyttöön perustuvien menetelmien käyttöönottoon eli implementointiin liittyviin uusiin tutkimustuloksiin, joista on hyötyä sote-palveluiden kehittämisessä ja päätöksenteossa. Alan kotimaiset ja ulkomaiset asiantuntijat valottavat myös implementoinnin käsitteitä ja implementoinnin eri vaiheisiin liittyviä ydinkysymyksiä.

Luvassa on kiinnostavia puheenvuoroja muun muassa professori Henna Hassonilta Karoliinisesta instituutista sekä apulaisprofessori Rhiannon Evansilta ja professori Graham Moorelta Cardiffin yliopistosta. Iltapäivän posterinäyttelyssä esitellään tuoreita implementointiin liittyviä tutkimuksia.

Tapahtuma on maksuton ja sen järjestävät Vaikuttavien käytäntöjen implementoinnin tutkimusverkostoon kuuluvat Itla, Itä-Suomen yliopisto, Kela, Työterveyslaitos ja Hoitotyön tutkimussäätiö.

Tervetuloa paikalle verkostoitumaan tutkimusverkostomme ensimmäiseen tapahtumaan! Puheenvuoroja voi halutessaan seurata myös etänä.

Ohjelma

Klo 9.00–9.30 Saapuminen ja kahvit

Klo 9.30–9.45 Tervetuloa! tutkimusprofessori Riitta Seppänen-Järvelä, Kela

Klo 9.45–10.45 Implementointi sosiaali- ja terveydenhuollossa – tutkimus, käytäntö ja päätöksenteko, professori Henna Hasson, Karoliininen instituutti

Klo 10.45–11.00 Kommenttipuheenvuoro, tutkimusjohtaja Heidi Parisod, Hotus

Klo 11.00–12.00 Lounas

Klo 12.00–12.30 Kun on aika lopettaa – de-implementaatio osana arkea, professori Henna Hasson, Karoliininen instituutti

Klo 12.30–12.45 Kommenttipuheenvuoro, terveydenhuollon erikoislääkäri, päätoimittaja Raija Sipilä, Suomalainen Lääkäriseura Duodecim

Klo 12.45-13.45 Adapting interventions to support sustainable implementation in new contexts, apulaisprofessori Rhiannon Evans ja professori Graham Moore, Cardiffin yliopisto

Klo 13.45–14.15 Kommenttipuheenvuoro, LT, nuorisolääkäri, tieteellinen toimittaja Noora Seilo, Itla, Kasvun tuki

Klo 14.15–15.30 Posterit implementoinnin uusista tutkimuksista ja kahvit

Lisätietoja

Mervi Rantsi, yliopistonlehtori, Itä-Suomen yliopisto
mervi.rantsi[at]uef.fi, puh. 040 920 2963

Viimeisimmät artikkelit