Nuori nutturapäinen nainen ja silmälasipäinen nuorehko mies nauravat läppäreiden äärellä.

Lasten ja nuorten mielenterveysongelmia ennaltaehkäisevä tai hoitava menetelmä on otettu onnistuneesti käyttöön monissa eri hankkeissa ja monilla hyvinvointialueilla. Menetelmän käyttöönotto eli implementointi ei kuitenkaan pääty vielä tähän. Seuraavaksi menetelmän käyttöä kannattaa ylläpitää ja seurata aktiivisesti.

Ilmoittaudu mukaan!

Itlan ja THL:n Vaikuttavat menetelmät käyttöön – näin onnistut johtamisessa -webinaarisarjan neljännessä osassa syvennytään onnistuneen implementoinnin viimeiseen vaiheeseen eli ylläpito- ja seurantavaiheeseen.

Miten varmistetaan, että tutkitusti vaikuttava psykososiaalinen menetelmä pysyy aktiivisesti käytössä? Entä miten seurata uuden menetelmän käyttöä ja myös käyttöönoton etenemistä? Jos työntekijät eivät käytä työssään menetelmää toivotulla tavalla, taustalla olevat syyt on hyvä selvittää ja ratkoa.

Webinaarissa kuulet keinoista tukea menetelmän ylläpitoa ja seuraamista, jotta menetelmän pitkäaikainen juurtuminen osaksi käytäntöä onnistuu. Saat muun muassa vinkkejä tutkitun tiedon hyödyntämiseen, työn suunnitteluun ja mahdollisten ongelmien ennakointiin.

Puhumassa ovat esimerkiksi johtaja Petra Kouvonen, tieteellinen toimittaja Noora Seilo, asiantuntija Katja Hautamäki ja tieteellinen päätoimittaja Outi Linnaranta Itlasta.

Ohjelma

Klo 12.30 Tervetuloa! Kehittämispäällikkö Miia Ståhle, Itla

Klo 12.35 EPIS-viitekehys: Mitä tulee huomioida menetelmien ja toimintamallien juurrutusvaiheessa? Johtaja Petra Kouvonen, Itla

Klo 12.50 Tiedolla johtamisen aakkosia: mitä tietoa ja miten voin käyttää johtamistyöni tukena? Puhuja varmistuu myöhemmin.

Klo 13.10 Seurantajärjestelmän ja -käytäntöjen merkitys menetelmien ylläpidolle. Asiantuntija Katja Hautamäki ja tieteellinen päätoimittaja Outi Linnaranta, Itla

Klo 13.30 Keskustelu

Klo 13.40 Tauko

Klo 13.50 Näin meillä tehdään: Palautetietoinen työote FIT Helsingin kaupungin perhetyössä. Puhuja varmistuu myöhemmin.

Klo 14.10 Näin meillä tehtiin: NoMAD työkalu implementoinnin etenemisen seurannan työkaluna ja apuna. Projektipäällikkö Heljä Pirkkala, HOPPU-hanke, Pirkanmaan hyvinvointialue ja tieteellinen toimittaja Noora Seilo, Itla

Klo 14.30 Keskustelu

Klo 14.40 Nannen nurkka, asiantuntija Nanne Isokuortti, Itla

Klo 15.00 Tapahtuma päättyy

Lisätietoja

Miia Ståhle, kehittämispäällikkö, Itla
miia.stahle[at]itla.fi, puh. 040 631 2975

Suosittelemme

Osallistu myös Onnistu näyttöön perustuvien menetelmien implementoinnissa -verkkokurssille! Kurssin avulla pääset syventämään osaamistasi tutkitusti vaikuttavien menetelmien käyttöönotosta. Maksuton kurssi sopii mainiosti täydennyskoulutukseksi.